Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását. Tudj meg többet
Termékek Menü

Terrárium hőmérők

Rendezés:
A hüllőkhöz való hő biztosításának fontos szempontja a tényleges hőmérséklet ellenőrzése. Többet kell annál tennünk, mint csak magában hőmérséklet ellenőrzése hiszen meg kell győződnie arról is, hogy hol és mennyi a hőmérséklet a terráriumban.
A piacon számos terrárium hőmérő áll rendelkezésre. A legnépszerűbbek az öntapadós hőmérő csíkok, amelyek a terrárium külső oldalához kapcsolódnak. A digitális hőmérők a terráriumban helyezett szondákkal mérik a hőmérsékletet. Léteznek infra hőmérők, amelyek lehetővé teszik, hogy a terrárium hőmérsékletét egy adott pillanatban egy adott helyen mérhessük (ami különösen hasznos lehet a hőmérséklet meghatározásában és a napozó helyek kialakításánál).
A terrárium hőmérsékletének meghatározásának legegyszerűbb módja, hogy öntapadós hőmérő csíkot helyezünk a terrárium minden végére. Ez támpontot ad nekünk, hogy milyen hőmérséklet van a terrárium végéiben. Ezután megsaccolhatjuk a hőmérséklet-tartományokat a kettő között. Ugyanezekhez a célokhoz digitális szondákat is használhatunk.
Ha a hüllője trópusi éghajlatról származik, és a hő mellett páratartalom beállítása is fontos igény, akkor használhatunk kettős eszközöket amelyek hőmérőt és páratartalom mérőt is tartalmaznak egyben. Ez az eszköz tud segíteni, hogy mikor kell növelni a hüllőnknél a páratartalmat.
Azok a hüllőgazdák, aki komolyan gondolják a terráriumban a pontos hőmérséklet szabályozást, szinte mindig beépítenek termosztát vezérelt fűtőberendezést.