Páratartalom mérő, hőmérő

Hő- és páratartalom mérés együtt? Igen! 

Tovább

Hőmérséklet ellenőrzése


A hőmérséklet az egyik legfontosabb környezeti tényező, amely létfontosságú háziállat hüllője vagy kétéltűje egészségéhez. Mind a hüllők, mind a kétéltűek ektotermikusak, vagyis testhőmérsékletük teljesen függ a környezetétől. Nagyon fontos, hogy biztosítson egy termikus gradienst (meleg vég - hűvös vég), hogy háziállatának hüllője testmozgásának módosítása érdekében mozogjon.  Annak érdekében, hogy kedvtelésből tartott hüllője vagy kétéltűje megfelelő hőmérsékleti tartománynak legyen kitéve, a hőmérsékletet szorosan ellenőrizni kell. A kínálatunkban szereplő ​​minőségi termékek lehetővé teszik, hogy nyomon kövesse háziállatának hőmérsékletét anélkül, hogy lyukat égetne a pénztárcájában.

A legjobb hőmérő / nedvességmérő terráriumokhoz

A hüllők vagy kétéltűek tartásának egyik legfontosabb eleme a hőmérséklet és a páratartalom ismerete. A békákat különösen alapos figyelemmel kell kísérni, ha a nagy páratartalom alakul ki. Ezért alapvető fontosságú, hogy legyen egy pontos eszköz, amely leolvassa ezeket az információkat.

Ha Ön elszöszőr vásárol hőmérőt terráriumokhoz, akkor érdemes tudnia, hogy sokféle hőmérő létezik:  analóg, digitális vagy infravörös.

A hőmérők olyan hőmérséklet-ellenőrző készülékek, amelyek biztosítják az Ön ismereteit és ennélfogva a terráriumban vagy az akváriumban az optimális egészséghez és biztonsághoz szükséges megfelelő hőmérsékletet.

Analóg hőmérők

Különféle technikákkal mérik a végtelen hőmérsékletet, típustól függően. A szokásos analóg hőmérők közé tartozik az üvegben lévő folyadék (higany- vagy alkoholtágulást használjon), a gáz (térfogat vagy a gáznyomás felhasználása) és a bimetall (a különböző tágulási indexű fémeket használjon).

Digitális hőmérők

A digitális hőmérő érzékelőket használnak, amelyek szilárdtest, termisztorok, ellenállás hőmérséklet detektor vagy hőelem. Mindez áramot, ellenállást vagy feszültséget vált ki a mérsékelt ingadozás észlelésére.

Ezek a jelek analógok, és analóg-digitális (AD) átalakítókra van szükségük, mert ezek digitális átalakításúak. A digitális hőmérők pontosak, biztonságosabbak és gyorsabban eredményeznek az analóg típusokhoz képest.

Infravörös hőmérők (lézer, érintés nélküli vagy hőmérsékleti pisztolyok)

Mivel az abszolút nulla hőmérséklet feletti tárgyak hőt bocsátanak ki (termikus sugárzás, infravörös energia vagy fekete test sugárzása), az infravörös hőmérő érzékeli a test hőkibocsátásának mértékét annak hőmérsékletének meghatározására. Detektor segítségével teszi meg.

Az infravörös hőmérőknek van egy lencséjük, amely segít nekik, hogy a hő sugárzást az érzékelőjükhöz vagy a hőelemhez összpontosítsák, amely aztán elektromos jelre fordítja. Utána az analóg digitális jellé alakul, és így megkapja a hőmérsékletet. A látható mutatófény nem méri a hőmérsékletet, hanem csak azt a pontot látja, ahol a lencséje infravörös energiát mér.

Végül, ezek az infravörös készülékek nem mérik a hőmérsékletet üvegben vagy folyadékon keresztül (mivel ezek az üvegfelületek egyikét fogják adni), és bizonyos távolságukkal tudják használni őket.

Melyek a legjobb típusok?

A digitális és infravörös hőmérők pontosak és megbízhatóbbak, mint a tapadós, folyékony egyéb analóg hőmérők.

Mit kell keresni egy jó hőmérőben

  • Megbízható és pontos - megbízhatóan pontos leolvasást kell adnia, azaz nem kell téves leolvasást adnia, mivel ez biztosítja, hogy a hőmérsékletet a kívánt szinten tartja.
  • Költség - A drága nem mindig azt jelenti, hogy jó. Számos kiváló, olcsó hőmérőt vásárolhat. Ne veszélyeztesse azonban a megbízhatóságot és a tartósságot.
  • Tartósság - Vásároljon egy márkát, amely hosszú ideig szolgál majd az Ön számára anélkül, hogy most ki kellene cserélnie, mivel valószínűleg többet költene.
  • Könnyen kezelhető - Vásároljon olyanhoz, amelyet könnyen telepíthet és olvashat. Egy jó márkának lehetővé kell tennie mind a Fahrenheit, mind a Celsius felvételét.
  • Típus - Döntse el, hogy milyen típusú legyen az analóg (azoknak a ketrecben kell lennie), a szondát használó digitális vagy az infravörös kapcsolat között.
  • Az akkumulátor élettartama - Ha energiatakarékos vagy hosszú akkumulátorral rendelkező márkát vásárol, megtakaríthatja az új elemek rendszeres vásárlásának költségeit.

A legjobb hüllő hőmérők - szakáll, gekkó, kígyó, teknős stb.

Mostanra már ismeri az alapvető tudományos zsargonokat a hőmérőkön, itt az ideje, hogy megvizsgálja a kedvtelésből tartott állatok tartályában használt legjobb márkákat a Kedvencénél!

 

Tovább