Eledel kölyök kutyáknak

Az egészség törékeny
Az első év létfontosságú a kölyökkutyák egészséges fejlődésében. Az ekkor kapott táplálék kihatással van az életük további részében. Ezért fontos, hogy az egészségük érdekében a megfelelő puppy tápot kapja.

Tovább
 

Puppy eledelek kölyökkorban

Kölyökkorban jelentős fizikai és viselkedésbeli változásokon mennek keresztül a kutyák. A speciális fejlődési igényeknek megfelelő táplálék segít nekik abban, hogy sérülékeny kölyökkutyából erős és egészséges felnőtt kutyákká váljanak.

Kölyökkutyák – Csodálatos átalakulás kezdete

A kölyökkutyák életének első pár hónapjában csodálatos átalakulásokon mennek keresztül. A puppy kategoriában kínált tápok az egyedi igényekre szabott táplálékot biztosítanak kölyök kutyája életénak e fontos szakaszában.

A megfelelő kölyökkutya-eledel kiválasztása

A kölyökkutyáknak nagyon érzékeny az emésztőrendszerük, és a táplálékuk hirtelen megváltozása emésztési panaszokat okozhat, vagy akár bizalmatlanokká is válhatnak az ennivalóval szemben. Ezért érdemes az első pár napban ugyanazzal etetni a kölyökkutyát, mint amivel az előző tulajdonos etette, amíg hozzá nem szokik az új helyhez. Ezután lassan megmutathatja neki az Ön által választott eledelt, amely segíti a kölyökkutya növekedését.

A kölyökkutya egészségének, növekedésének és fejlődésének elengedhetetlen eleme a helyes táplálás. Minden életszakaszban más és más tápanyagokra van szükségük a testméretüknek megfelelő mennyiségben. Ezért javasoljuk, hogy kedvencének a korának és a várható felnőttkori testméretének megfelelő jó minőségű kölyökkutya-eledelt válasszon.

A Puppy kategóriában a legkiválóbb kölyökkutya eledeleket kínáljuk a legnagyobb gyártóktól.

A kölyökkutya etetése és tápláléka

A kölyökkutyák intenzív növekedésen és fejlődésen mennek keresztül. A megfelelő táplálék kulcsszerepet játszik ezek elősegítésében, és nagymértékben befolyásolja, mennyire lesz erős és egészséges a kutya felnőttkorában. A kölyökkutya tápanyagszükséglete a fejlődési szakaszoknak megfelelően változik, egészen felnőttkorig, amit a különböző fajták más-más életkorban érnek el. Ha megfelelő támogatást szeretne biztosítani kölyökkutyája fejlődése során, akkor kifejezetten kölyökkutyáknak készült eledellel érdemes etetnie egészen felnőttkoráig.

Egy hónapos


Egy hónapos korától kezdve a kölyökkutyát fokozatosan le lehet választani az anyatejről, és át lehet térni vele a szilárd táplálék etetésére. Olyan tápanyagokra van szükségük, amelyek segítenek kiépíteni a természetes védekezőrendszerüket, és elősegítik a hasznos baktériumok szaporodását az érzékeny emésztőrendszerükben.

 

Mennyit adjak enni a kölyökkutyámnak?


A kölyökkutyáknak a fajtájuktól és a felnőtt testméretüktől függően eltérő tápanyagigényük lehet. Kérjen tanácsot állatorvosától, hogy fajtája alapján várhatóan mekkorára fog megnőni a kölyök. Ezután tudja kiválasztani a neki való eledelt, de ügyeljen arra, hogy a megfelelő mennyiségben kapja azt.

Termékkínálat kölyökkutyáknak

Válaszon a Belwital termékei (Belcando, Bewi-dog),illetve a Royal-Canin, Purina Dog-Chow, Friskies és Beaphar, Versele-Laga termékei közül. 

A kölyökkutya megfelelő etetési rendjének kialakítása


A kölyökkutyáknak kicsi a gyomruk, és fejletlen emésztőrendszerük nem bírja a túlterhelést. A hasmenés és egyéb panaszok elkerülése érdekében célszerű felosztani az egész napra ajánlott ennivaló mennyiséget, és a nap folyamán többször, kis adagokban etetni.

Nagyon kistestű vagy kistestű fajták: 

  • 4 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 4–10 hónapos korig napi kétszeri etetés

Közepes testű fajták

  • 6 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 6–12 hónapos korig napi kétszeri etetés

Nagy- vagy óriástestű fajták

  • 6 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 6–15 hónapos korig napi kétszeri etetés

Hogyan változik a kölyökkutya etetési rendje?


Kezdetben, az elválasztás során naponta négyszer kell etetni a kölyökkutyát, a táplálékfelvételi időpontokat egyenletesen elosztva reggeltől estig. Mire eléri a felnőttkort, már naponta egy vagy két etetés is elegendő neki. A kisebb kutyafajták hamarabb elérik a felnőttkort, mint a többiek, ezért már korábban átállíthatjuk őket a napi ritkább táplálékfelvétel alkalomra. Használja az alábbi útmutatót, figyelembe véve a kutya várható felnőttkori testméretét. Emellett mindig érdemes egyeztetni az állatorvossal az adott kölyökkutya esetében alkalmazandó etetési rendet illetően.

Tovább