Szűrés
Termék státusza

Automata haletető

Önnel is elő szokott fordulni, hogy sok dolga van és annyira elfoglalt, hogy elfeledkezik a díszhalai megetetéséről? Esetlen nyaralni akar menni, viszont nincs olyan ismerőse, aki az ön távollétében gondoskodna a kedvenceiről?

Tovább

Akvárium haletető automata

Önnel is elő szokott fordulni, hogy sok dolga van és annyira elfoglalt, hogy elfeledkezik a díszhalai megetetéséről? Esetlen nyaralni akar menni, viszont nincs olyan ismerőse, aki az ön távollétében gondoskodna a kedvenceiről? Ebben az esetben egy automata haletető beszerzése révén könnyen megoldható a halai etetésének problémája. Egy ilyen berendezés mindig időben megeteti a halait akkor is, ha ön nem tartózkodik otthon. Az automata haletető egy olyan adagoló gép, ami egyenlő adagokra osztja a benne lévő díszhaleleséget és adott időközönként juttatja be a kiporciózott adagokat a vízbe. Az automata haletető hermetikusan zárt tetővel rendelkeznek, ami megvédi a bennük tárolt díszhaltápot a beszennyeződéstől és a nedvességtől.

Automata haletető típusok


Az automata haletetők a dizájn, a jellemzőik és egyéb tulajdonságaik terén térnek el egymástól. Vannak olyan berendezések, amelyek csak egyféle díszhaltáp fajta etetésére alkalmasak (pl. granulátum, vagy lemezes táp), és olyan univerzális termékek is, amelyek többféle táp adagolására is képesek. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az automata haletetők kizárólag csak száraz díszhaltáppal történő etetésre alkalmasak.

Az automata haletetőknek két fő változatuk van

  • elektronikus - akkumulátorról vagy elemről működtethető;
  • mechanikus - elektromos áram nélkül működő.



A mai modern automata haletetők vezérlő egységgel és digitális kijelzővel is el vannak látva, amelyeket az etetésére használandó táp mennyiségének beállítására lehet használni. Emellett beállítható rajtuk az etetési mód, és az etetési időpont is. A csúcsminőségű automata haletetők beépített ventillátorral is rendelkeznek, aminek köszönhetően a haltáp megőrzi a frissességét és nem nedvesedik be.

Hogyan válasszon automata haletetőket?


Az automata haletetők csak kisméretű, kevés hallal rendelkező akváriumokhoz megfelelők.

Mivel az automata haletetők eleség tároló tartály csak kis mennyiségű tápot képes tárolni, ezért nem alkalmasak olyan akváriumokhoz, amelyekben sok hal él. Emellett olyan esetekben sem ajánlott a használatuk, ha az adott akváriumban növendék halak élnek.

Az automata haletető kiválasztásánál fontos, hogy azt is figyelembe vegye, hogy milyen gyakorisággal kell napi szinten megetetnie a halait. Az automata haletetők általában naponta 1-3 alkalommal tudnak eleséget juttatni az akvárium vizébe. Vannak olyan modellek is, amelyeket be lehet állítani adott időközönként történő etetésére.

Az automata haletető kiválasztásánál az alábbi jellemzőket is vegye figyelembe:

  • az etetőt mérete;
  • használt közbeni zajszintje;
  • a haltáp tárolására szolgáló részének méret;
  • rendelkezik-e szellőztetési funkcióval;
  • milyen haltáp etetésre alkalmas.


A legtöbb automata haletetőt az akvárium tetejére lehet felszerelni. Abban az esetben, ha az ön akváriuma nem rendelkezik tetővel, akkor érdemesebb olyan modell választania, amit az akvárium oldalüvegére lehet felszerelni.

Az automata haletetőt rendszeres időközönként meg kell tisztítani a szennyeződésektől, és mindig időben ki kell cserélni benne az elemeket, amennyiben elektromos berendezése van. Vannak olyan automata haletetők is, amelyek speciális érzékelővel vannak felszerelve, ami figyelmeztető jelzést ad le abban az esetben, ha az készülék akkumulátora, vagy az elemei lemerülőben vannak.

Az automata haletetők abban az esetben is rendkívül praktikusak, ha csak nehezen lehet hozzáférni az akváriumhoz. Emellett irodai akváriumokhoz is ideálisak, amikor hétvégenként, vagy a nyaralási szezonban nincs senki az irodában.

Hogyan lehetünk az ön segítségére?


Ha nincs mindig ideje, vagy lehetősége arra, hogy megetesse a halait, akkor mindeképp érdemes egy automata haletetőt vásárolnia. A Kedvence.hu online webshopjában kedvező áron talál Ferplast és Resun típusú automata haletetőket.

Adja le a rendelését most, és bízza ránk a kiszállítást!

Tovább