Kullancs Eltávolítók

Kullancs Eltávolító termékeink

Tovább
Raktáron: 2 db
Lefagyasztja a kullancsokat az egyszerű eltávolítás érdekében.
Tovább
Kiszerelés
50 ml
2 850 Ft
Egységár: 57 000 Ft/liter
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Kullancs Eltávolítók

Kedvenceink nem csupán állatok. Ők a társaink, a barátaink, a családtagjaink. A Kedvencénél hiszünk benne, hogy a legjobb törődést érdemlik tőlünk emberektől, gazdiktól - ezért azon dolgozunk nap mint nap, hogy termékeink minél több állatbaráthoz eljussanak. Céljaink egyike, hogy minden állat és családjaik hozzáférhessenek minőségi, megfizethető és megbízható élősködök elleni szerekhez, állategészségügyi termékekhez.

Mire jó a kullancs csipesz?

Kutyák kullanc okozta fertőzések kezelésére és megelőzésére, valamint a kullancscsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként alkalmazhatóak a kedvence.hu kínálatában megtalálható kullancsok eltávolításához alkalmas műanyag kullancs csipesz. Minden háztartásban szükség van egy kullancs eltávolító csipeszre. Akár életet is menthet. Ez a praktikus kis szerszám golyóstoll elvén működik. Csak meg kell nyomni a végét, hogy szétnyíljon, rögzíteni a kullancs fejénél, majd kicsavarni az élősködőt.

Vannak, akik határozottan állították, hogy a kullancsot 1-2 órán belül eltávolították, mégis megfertőződtek. Ezért igyekezni kell úgy távolítani el az élősködőt, hogy ne nyomjuk össze a testét, és persze törekedni kell, hogy az eltávolítás minél hamarabb megtörténjen. Számtalan közlemény állítja, hogyha a kullancsot 72 órán belül eltávolítjuk, akkor nem okozhat fertőzést. Ez a vélekedés állatkísérleteken alapszik. A kísérletek során a fertőzött kullancsokat finom tüllhálóba tették, így kötözték a nyulak fülére, majd különböző időpontokban távolították el úgy, hogy a tüllhálót finoman megemelték. Így a kullancsok testét nem nyomták össze. Viszont, amikor magunk távolítjuk el a kullancsunkat, nagyon nehéz elkerülni, hogy ne nyomjuk össze a testét. Továbbá az sem bizonyított akár emberekről, akár állatokról van szó, hogy a kullancs ennél hamarabb nem adhatja át a fertőzést, akkor is, ha nem nyomjuk össze, ezért minél hamarabb el kell azt távolítani összenyomás nélkül mind emberből, mind állatból.

Amikor összenyomjuk a kullancs testét, a benne lévő kórokozókat – mintha egy fecskendő dugattyúját nyomnánk meg – magunkba préseljük.

A Kedvencénél kapható egy műanyagból készült csipesz, alkalmas a feladatra, hogy a parazitát testének összenyomása nélkül távolítsuk el. Talán ezzel az eszközzel lehet a legkönnyebben és egyben a legbiztonságosabban eltávolítani a kullancsot.

 

Vásároljon otthonába kullancs eltávolító csipeszt!

Ne érje felkészületlenül, ha kedvencében talál parazitát!

Tovább