Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mire jó a légpumpa, avagy mit tud a Sera 110 plus?

akvarisztika
növényápolás
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.06.22 22:37
Mire jó a légpumpa, avagy mit tud a Sera 110 plus?

Ha akváriumot szeretnél, minden bizonnyal hallottál már a légpumpákról. Hiszen azt mindenki tudja, hogy a halak a vízbe kerülő levegőből nyerik az oxigént. Ehhez pedig nem kell más, mint egy megbízható szerkezet, mint amilyen a Sera 110 plus, ami az akvárium méreteinek megfelelő mennyiségben juttatja a vízbe a levegőt.


 

Mindig kell légpumpa?

A mai modern technikák fényében valahol jogosan merül fel a kérdés, hogy minden esetben szükség van-e az akváriumhoz légpumpára. Bármilyen hihetetlen a legtöbb esetben jó szolgálatot tehet. A halak légzéséhez minden esetben nagyon nagy szükség van oxigénre, melyet az esetek jelentős részében a vízből vesznek fel.

A légpumpák levegőt juttatnak a vízbe a tömény oxigén helyett, de ez azt is jelenti egyben, hogy szükségessé válhat, hogy a légbuborékokat porlasszuk, így jobban hasznosul az oxigén. Bár elsőre szokatlan lehet, de a hagyományos légpumpák esetében tilos azokat a vízben elhelyezni, mivel ha víz kerül a belső részükbe, akkor azonnal meghibásodnak. Ahhoz. hogy ezt elkerüljük, minden esetben a víz szintje fölött kell elhelyezni a légpumpát, mivel amennyiben a vízfelszín alatt tesszük, akkor az áramtalanítás során könnyedén vissza folyhat bele a víz a csövön keresztül.

Tökéletes választás a Sera 110 plus, mivel nem csak költséghatékony, hanem csendes és maximálisan biztonságos is.

Milyen esetekben van rá szükség?

Értelemszerűen akkor van szükség légpumpára, hogyha nincs elegendő oxigén a vízben. Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon honnan tudjuk, hogy fennáll-e az adott szituáció. A legegyszerűbb módja a megállapításnak, ha még a világítás beüzemelése és a légpumpa bekapcsolása előtt megfigyeljük, hogyan viselkednek a halak. Ha túlságosan kevés az oxigén a vízben, akkor a halak a vízfelszín közelében úszkálnak és úgymond pipálnak, azaz a levegőből próbálnak oxigénhez jutni. Ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tehet egy Sera 110 plus.

Természetesen nem csak funkcionális dolog lehet a légpumpa, hanem sok esetben dekorációs elemként funkcionálhat, vagy valaminek a segítségére lehet. Ilyen lehet mondjuk a szivacsszűrők működtetése vagy esetleg a látványelemek használata is. A szivacsszűrők használata nagyon praktikus abban az esetben, ha a sima szűrő könnyen beszívná a különböző halivadékokat. Ha pedig szereted a levegővel működő akváriumdíszeket, akkor ahhoz minden esetben szükséges lesz egy Sera 110 plus beszerelése.

sera air levegőpumpa

 

Mitől olyan különleges a Sera 110 plus?

Ez a pumpa rendkívül csendes és gazdaságos választás, arról nem is beszélve, hogy bár nagy teljesítmény esetén a pumpa vándorolhat az akváriumnál, érdemes azt rögzíteni, hogy hosszú élettartama legyen. Természetesen ennek ellenére is előfordulhat, hogy intenzitáscsökkenést tapasztalunk a légpumpánál. Ebben az esetben fennállhat, hogy esetleg eldugult, vagy épp a benne lévő membrán élettartama rövidült egy kicsit.

Szerencsére a Sera 110 plus esetében igen egyszerű a membráncsere, hiszen nincs más dolgunk, mint lehúzni a membránt a vezetősínről, majd behelyezni annak pótlását ugyanoda. Ha pontosan illeszkedik, akkor nincs más dolog, mint visszacsukni és visszacsavarozni a burkolatot.

Ha még mindig úgy érzed, hogy bizonytalan vagy és nem tudod, hogy szükséged van-e légpumpára és ha igen, milyenre, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken, vagy nézz körül kínálatunkban!

Ezeket olvastad már?

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

Hogyan válasszunk levegőztetőt akváriumba?
30
Okt

Kedvet érzel az akvarisztikához? Már rendeznéd is be az új otthont a kis kedvenceidnek, de nem tudod, hogy milyen lenne az ideális levegőztető akváriumba? Vegyük sorra, hogy mit érdemes végiggondolni!

Sok a jó akváriumi külső szűrő, csak meg kell találni!
28
Jan

Ebben a cikkben az akváriumba való külső kerül középpontba. Az akvárium mérete nagyban befolyásolja azt, hogy milyen szűrési lehetőségeket alkalmazhatunk. Hiszen ismerünk szivacsszűrőket, belső, valamint akasztós szűrőket és végül, de nem utolsósorban külső szűrőket egyaránt. A te akváriumodhoz melyik szűrő illik a leginkább? 

A legnépszerűbb akvárium hőmérő típusok
21
Szept

Az akvárium berendezése közel sem ér véget a kötelező elemek elrendezésével, mint az aljzat, a növények, a halak, valamint a szűrőberendezések. Sokan nem is gondolják, hogy milyen fontos elem az akvárium hőmérő megléte, hiszen bár pici, de rendkívül nagy hatást gyakorol az egész élőhelyre.