Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mindent az akváriumi növények egészségéért, avagy használj Sera Florenát!

akvarisztika
növényápolás
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.06.22 22:29
Mindent az akváriumi növények egészségéért, avagy használj Sera Florenát!

Az akváriumi növények merőben különböznek szárazföldi társaiktól. Nem csak abban, hogy teljes felületükön veszik fel a tápanyagokat, hanem abban is, hogy mennyiben és hogyan igénylik a trágyázást. Ismerjük meg a Sera Florenát! 


 

Amit az akváriumi növényekről tudni kell

A növények tápanyagigénye minden esetben változó, de az biztos, hogy valamilyen módon el kell érni, hogy felvegyék a szükséges vitaminokat. Akváriumi növények esetén ez többségében vas, ásványi anyagok és nyomelemek formájában jelenik meg. Hogy ezek ne hiányozzanak, fontos, hogy rendszeresen alkalmazzuk a megfelelő kezelést a víz tekintetében.

A Sera Florena egy univerzális készítmény, mely minden akváriumi növény számára ideális kombinációban tartalmazza a szükséges tápanyagokat. Ennek a használatát nevezik folyékony trágyázásnak, hiszen egy tápanyagokban gazdag elegyet juttatunk a vízbe, ami ugyanazt a szerepet tölti be ebben a helyzetben, mint a szárazföldi növények esetében a trágyázás. Ehhez természetesen szükséges az akváriumvíz rendszeres mozgatása, hogy minden alkotóelem hasznosulni tudjon.

Mitől olyan különleges a Sera Florena?

Elsősorban azért, mivel oldott formában tartalmazza az összes fontos tápanyagot, amire az akváriumi növényeknek szüksége van. Ebben szerepel többek közt a vas, a különböző nyomelemek és ásványi anyagok egyaránt. Ahhoz természetesen, hogy minden vitamin és ásványi anyag tökéletesen hasznosuljon, szükség van arra is, hogy ezek sokáig aktívak maradjanak az akváriumi vízben. A Sera Florena gyártása során erre is figyelnek, aminek köszönhetően a tápanyagok egészen addig aktívak maradnak, míg a növény fel nem veszi azokat és így hasznosulnak.

A Sera Florena növényápoló szer nitrát- és foszfátmentes, ennek köszönhetően nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, ami a későbbiekben negatívan hatna az akvárium ökoszisztémájára.

Ezentúl pedig igencsak hathatós segítséget nyújt, azaz magas szinten gondoskodik az egészséges, látványos növénynövekedésről.

Ha valaki nem biztos abban, hogy megfelelő mennyiségű Sera Florena Került az akváriumba, és ezáltal minden növényhez eljut minden tápanyag, akkor érdemes egy kifejezetten erre specializált tesztnek alávetni az akvárium vizét. Ehhez nem kell más, mint hozzáadni a Sera Florena folyékony trágyát, majd egy óra elteltével a teszttel ellenőrizni a víz vastartalmát. Ennek az értéknek 0,5 és 1 mg/liter között kell lennie, így az optimális. Ha e felett vagy ez alatt van, az egyik sem ideális a növények számára. Ilyenkor van szükség a Sera Florena utánpótlásra, azaz az adagolás után szükséges még egy kis folyékony trágya.

sera florena tápoldat

Hogyan adagoljuk?

A Sera Florena adagolása egyáltalán nem bonyolult vagy nehézkes feladat. 20 literenként kell adagolni 5 milliliter Sera Florenát az akváriumba, majd ezt a kívánt vízmennyiség fényében szorozzuk. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 400 literes akvárium esetében 100 millilitert adagoljunk a vízbe. Létezik a Sera Florenette tabletta, ami főként azoknak a növényeknek hasznos, amik a gyökereiken keresztül veszik fel a tápanyagot.

Ahogy már említettük, tökéletes választás minden növényfaj számára, de ha mégis kérdés merülne fel benned, keress minket bátran elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj
30
Aug

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Az akvárium aljzatának tisztítása
08
Febr

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.

Igazi vagy mű: melyek a legjobb akváriumi növények?
30
Nov

Ahogy fejlődik az akvarisztika, egyre több helyen jelennek meg a műanyagból, selyemből készült akváriumi növények. Ezek szinte ugyanúgy néznek ki, mint az igaziak, de hogy melyik a jobb, arról erősen megoszlanak a vélemények.

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.