Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Alapvető állatfelszerelés – ezek szükségesek a felelős állattartáshoz

kutya
macska
nyúl
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.02.07 11:05
Alapvető állatfelszerelés – ezek szükségesek a felelős állattartáshoz

Ki ne hallotta volna már manapság a felelős állattartás fogalmát?! Sokan nem is tudják, hogy mit is jelent igazán, hiszen bár számtalan helyről érkezik felénk az információ, mégis sokak fejében nem áll össze egy egésszé, hogy mi az a szaporítás, amit kerülni kellene, és mi mondjuk az alapvető állatfelszerelés része. Te tisztában vagy a legfontosabbakkal?

 


Felelősség

A felelősség kérdése az elsődleges, ami alapján meghatározhatjuk a fogalmat, hiszen ez az a fajta előrelátás, ami nem alakul ki egyik másodpercről a másikra. Aki felelősen szeretne magához venni egy állatot, annak mindenképp számot kell vetnie azzal, hogy rendelkezik-e elegendő idővel, és van-e kapacitása arra, hogy eleget tegyen a szükségleteinek. Hiszen korántsem elég az elhatározás, hogy otthonába fogad egy állatot, ahhoz szükség van a megfelelő térre, időre, a számára szükséges állatfelszerelésre, táplálékra és persze rengeteg szeretetre.

 

Tehát ha tisztában vagyunk azzal, hogy micsoda felelősség egy állat tartása, akkor képesek vagyunk mérlegelni azt, hogy tudjuk-e vállalni az ezzel járó terheket és kötelezettségeket.

 

A legfontosabb állatfelszerelések

Amikor egy állat megérkezik a családba, akkor információgyűjtés kell, hogy megelőzze azt. Ennek során kiderül, hogy milyen fontos és nélkülözhetetlen állatfelszerelésekre van szüksége. Ilyenek legtöbbször az állat kényelméhez szükséges alvóhelyek, etető-itatótálak, önitatók és hasonló eszközök. Néhány játék is helyet kaphat a felsorolásban, mint labdák, kötelek, kaparófák és az adott állat által preferált más apróságok. A lényeg, hogy legyen elég időnk arra, hogy eleget játszunk vele, és partnerek legyünk abban, hogy kielégítsük a szükségleteit. 

kutya a családban

 

Az állat táplálása is ide tartozik, hiszen nagyon fontos, hogy fajtájának, korának és egészségi állapotának megfelelő táplálékot válasszunk számára, mert csak így lehet hosszú távon egészséges. Nagyon fontosak a különféle táplálékkiegészítők és vitaminok, hiszen ezek sem maradhatnak ki az állatfelszerelések közül, mivel az állatok egészségéhez nagyban hozzájárulnak. 

 

Sokaknak már lerágott csont, de nem mehetünk el szó nélkül az ivartalanítás mellett sem. Bár nem a hagyományos értelemben vett állatfelszerelés, de ettől függetlenül hozzátartozik a felelős állattartáshoz. A többség nem is tudja, hogy milyen zsúfoltság van a menhelyeken, ahova a sok, ivartalanításon át nem esett állat utódja kerül. Szó szerint tele vannak és egyszerűen nincs megállj, mert sorra születnek az újabbnál újabb egyedek, legyen szó kutyáról, macskáról vagy épp rágcsálókról. A madarak szaporítása azért közel sem annyira egyszerű, mint a négylábúaké, így azoknak a száma nem annyira emelkedett. 

 

A tulajdonjog

Bár sokan nem gondolják alapvető állatfelszerelésnek, de ma már elengedhetetlen, hogy az állatok rendelkezzenek chippel. Ezt a lépést jó néhányan a mai napig kihagyják, pedig számos elkóborolt vagy ijedt állatnak meg lehetne a gazdája egy rövid leolvasást követően. Ez se nem fájdalmas, se nem hosszadalmas, hiszen csak egy gyors szuri, és már készen is van a házi kedvenc. Természetesen ez csak négylábúakra vonatkozik, mint amilyenek a kutyák és a macskák. 

macska otthon

 

Reméljük, hogy sikerült egy kicsit árnyaltabb képet festenünk a felelős állattartásról és a hozzá tartozó állatfelszerelésekről is. Ha még maradt kérdésed, ne habozz, keress minket elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Az ideális kutyahám kistestű kutyáknak
08
Febr

Kicsi kutyád van, de igazi energiabomba? Félted, hogy esetleg meglép a nagy rohangálásban, vagy csak szimplán baja esik? Ebben az esetben is érdemes inkább a kutyahám mellett dönteni négylábú kedvenced számára.

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.

Honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb kutyatáp?
10
Márc

Manapság, ha bekapcsoljuk a tv-t, szinte azonnal ömlik a reklámokból, hogy melyik a legjobb kutyatáp, és miért csak és kizárólag az tesz jót a kedvencünknek.

-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
200 ml
3 299 Ft
3 699 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 16 495 Ft/l