Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.01.07 16:54
Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával

Te is észrevetted, hogy egy idő után a kedvencednek kellemetlenebb a lehelete, és a fogain is egyre jelennek meg a sárgás, majd barnás, végül fekete elszíneződések? De vajon mit tehetünk azért, hogy ne kelljen félévente leszedetni a fogkövet, ami általában bódítással jár? Lássuk, hogy miért is jó választás a kutyafogkrém!


A szájhigiénia fontos

A kutyáknál is legalább olyan lényeges a megfelelő szájhigiénia, mint az embereknél, ha nem fontosabb. Főként azért, mivel a négylábúak nem tudják elmondani, hogy éppen fáj a foguk valamitől, így jellemzően akkor derül ki a probléma, amikor már késő, azaz kiesett a problémás fog. Hogy ezt megelőzzük, érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni a kutya szájhigiéniájára is. Ez nem csak a gyakori rágásban merül ki, hanem igenis minden nap időt kell szakítanunk arra, hogy megtisztítsuk a négylábúnk fogait. Ehhez néha jól jöhet egy jó minőségű kutyafogkefe és kutyafogkrém.

A legjobb módja, ha minden nap alaposan lesúroljuk a kedvencünk fogairól a rárakódott maradékot, lepedéket. Sőt, ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen leheletet, akkor használjunk egy megbízható kutyafogkrémet. Mivel ezzel nagyban megkönnyíthetjük az életünket, így mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem csak hatékonyabb, mint a sima ledörzsölés, de az sem mindegy, hogy mit szagolunk, ha épp ránk lehel a kutyus.

Bolti vagy házi kutyafogkrém az ideális?

Sokan esküsznek arra, hogy felesleges pénzkidobás a kutyafogkrém, hiszen sokkal hatékonyabb módszerek is léteznek. Ilyen nagy kedvenc például a szódabikarbóna. Sokak szerint elegendő csak rászórni egy kicsit belőle a babafogkefére és végigdörzsölni vele a fogakat. Arra azonban nagyon kell figyelni, hogy a kutyák ínye sokkal érzékenyebb, mint az embereké, így jóval hamarabb elkezdhet vérezni, azaz kifejezetten óvatos kezelést igényel.

kutya fogmosás

Akkor sincs semmi gond, ha valaki nem a házi praktikákra esküszik, hanem inkább beszerezné a számára ideális kutyafogkrémet. Kínálatunkban is többféle fogkrém várja azokat, akik inkább ezzel próbálnák meg kedvenceik fogainak az ápolását. Egy kicsit kell a fogkefére nyomni a fogkrémből, majd finoman, de persze erőteljesen rányomni a fogakra súrolás közben. Így a friss lepedék jelentős része eltávolítható. Azon sem szabad meglepődni, hogy bár hiába mossuk minden nap, a már több ideje meglévő barnás-feketés fogkövet csak fogorvos tudja hatékonyan eltávolítani. Mivel ez egy erősen diszkomfortos kezelés a kutya számára, így általában bódításban történik. Azért valljuk be, senki sem szeretné, hogy félévente elbódítsák a kutyáját, mert az senkinek nem jó.

Hogyan mossuk?

A legegyszerűbb módja a kíméletes fogápolásnak, ha egy puha sörtéjű fogkefét használunk. Egy kis adag fogkrém csodákra képes. Persze van több kutya, ami nem díjazza, ha a szájában turkálnak, így ilyenkor érdemes a Beaphar Máj ízesítésű fogtisztító géllel próbálkozni, hogy ne legyen terhes a számára. A kisebb kutyák esetében nem igazán járható út a fogkefe használata, így ilyenkor inkább egy ujjra tekert gézlap lehet az üdvözítő megoldás. Harapós, érzékeny négylábúak esetében pedig fokozott türelem szükséges, hiszen meg kell szokniuk, hogy valaki a fogainál matat. Mindig fokozott óvatossággal kell eljárni!

hogyan tisztísd kutyád fogát

Ha még nem találtad meg a legjobb kutyafogkrémet, akkor nézz körül kínálatunkban és hidd el, meglesz az!

Ezeket olvastad már?

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

Hogyan védekezzünk a kutyaszájszag ellen?
27
Dec

Nem szereted, amikor a kedvenced puszit ad, mert kellemetlen a lehelete? Szinte menekülsz a szája elől, és úgy gondolod, hogy ez természetes, mert minden kutya szája büdös? Ez óriási tévedés, mert elég széles a paletta az egészséges kutya szájszaga és a büdös között. De vajon mit tegyünk a kutyaszájszag ellen?

Honnan tudjuk, hogy milyen a jó kutyatáp?
05
Ápr

A családok jelentős részében a kutyák szerves részét képezik a közösségnek, azaz inkább családtagként kezeljük őket, mintsem állatként. Akit pedig szeretünk, annak az életminőségét minden szempontból szeretnénk tökéletessé tenni. Éppen ezért minden felelős gazdiban jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon milyen a jó kutyatáp?

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.

-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 17 db
Kedvencekhez
990 Ft
1 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 990 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 12 db
Kedvencekhez
1 190 Ft
1 390 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 190 Ft/db
-19%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 csomag
Kedvencekhez
Kiszerelés
112 g
1 298 Ft
1 599 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 11 589 Ft/kg
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
245 g
3 389 Ft
3 799 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 13 833 Ft/kg
-15%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
499 Ft
590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 499 Ft/db
-18%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 12 db
Kedvencekhez
1 399 Ft
1 699 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 399 Ft/db