Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.01.05 16:48
Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?


Kutyák a négy fal között és kinn


Benti kutyáknak nem a legjobb választás egy hőszigetelt kutyaház, hiszen ők a meleg szobában töltik a napjuk java részét. Ebből kifolyólag a legkevésbé sem fognak átfagyni egy rövid séta során. Elég egy kis kabát, és már mehet is a kirándulás.



Na de vajon hogyan éreznek ezzel kapcsolatban az udvaron lakó négylábú kedvencek?


Azok a kutyák, akik a napjuk jelentős részét a szabadban töltik, a legtöbb esetben már megtanultak védekezni a hideg ellen, de korántsem biztos, hogy ezt a legnagyobb örömmel teszik. Minden négylábú szereti és igényli, hogy gondoskodjanak róla és a szükségleteiről. Éppen ilyen dolog egy hőszigetelt kutyaház beszerzése, amivel rengeteget tehetünk azért, hogy a négylábú kinn is jól érezze magát. De vajon mitől olyan különleges egy hőszigetelt kutyaház?

szigetelet kutyaház


Hőszigetelt kutyaház

Egy normál kutyaház ideális esetben úgy készül, hogy nincsenek hézagok az illesztések között, hogy átfütyülhessen rajta a szél vagy épp tűzzön a nap. Éppen ezért, ha már ezzel rendben vagyunk, az egy jó kiindulás a hőszigetelés irányába. Tehát ha megteheted, akkor ne a tömeggyártásban készült, nagyüzemi kutyaházak közül válogass, mert annak az illesztései hagynak kívánnivalót maguk után. Webáruházunk kínálatában minden darabbal körültekintően bánunk, hogy te csak a legjobbat vehesd kedvenced számára.

Maga a hőszigetelés fontos, hogy ne legyen hozzáférhető a négylábú számára, de emellett ügyelni kell arra is, hogy ne telepedhessenek meg rajta a gombák és különböző élősködők. Arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a hőszigetelés alapvető lényege nem az, hogy fűtőtestként szolgáljon a kutyának, hanem sokkal inkább az, hogy bent tartsa az állat természetes hőjét. Mivel az ajtónál nyitottak a kutyaházak, így egy kedvezőtlen széljárás esetén könnyen áthűlhetne a kutyaház, amennyiben nem rendelkezik legalább egy minimális szigeteléssel.

Éppen ezért a legfontosabb funkciója a hőszigetelésnek az, hogy mindenképp kívül tartsa a csapadékot és a szelet, hiszen ezáltal benn marad a kutya testmelege, aminél nem is kell hatékonyabb fűtőközeg. Ha pedig a kutyaház alja is kellően hőszigetelt, akkor te csinálod jól, hiszen ezzel megóvhatod a felfázástól, főként akkor, ha nedves vagy éppen sáros a bundája.

A hőszigetelt kutyaház alapvetően egy nagyon masszív, több rétegben készült házikó, ami ezen tulajdonságoknak köszönhetően hatékonyan óvja a kevdencünket télen és nyáron egyaránt. Ennek eredményeként akár 8-10 fokos különbség is jelentkezhet a kinti hőmérséklet és a benti között, ami azért nem egy elenyésző szám, főleg, ha melegről van szó.

Ezért fontos szempont, hogy az állandóan kint tartózkodó négylábúról van-e szó, vagy éppen egy kis házikóra vágyunk a csivavánknak, és azért fontos a hőszigetelés.

Míg az előbbi esetben szinte kötelező, hogy hőszigetelt legyen a kutyaház, addig bizonyos helyeken erre sajnos nem fektetnek külön figyelmet.

Sikerült megtalálni a számodra megfelelő darabot?

Ezeket olvastad már?

Idén télen is fontos a szigetelt kutyaház!
20
Jan

A kertben tartott kutyák számára az egyik legfontosabb menedék egy szigetelt kutyaház. Manapság, amilyen hidegek vannak, nem csoda, hogy egy hagyományos kutyaház nem feltétlenül nyújt elég védelmet a négylábúnak. De akkor hogyan tudjuk megoldani kedvencünk téli melegedését?

Kutyaházra kutyaház ajtó
05
Jan

Közeleg a tél, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy mindenki meleg helyre húzódik a hideg elől. Szerencsénkre az otthonunk nyújtotta meleg, meghittség kellemessé varázsolja a legzordabb időket is, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen lehetőségei vannak. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a kint tartott négylábú barátainkról sem, és minden esetben ellenőrizzük, hogy mindent megtettünk-e azért, hogy megvédjük a hidegtől. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy szükséges-e a házára egy kutyaház ajtó.

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Jó minőségű, kényelmes kutyaágyak, fekhelyek
27
Dec

Milyen szempontok alapján, milyen kutyaágyak, fekhelyek közül válogathatunk kedvencünknek.