Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mit kell tudni a Prey Dummy-ról?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.11.04 08:21
Mit kell tudni a Prey Dummy-ról?

Makacskodik a kutyád, és véletlenül sem rohanna az eldobott labdáért? Szeretnéd apportírozni és jutalmazni is? Próbáld ki a különböző apport tárgyakat, melyek közül ennek legjobban a Prey Dummy felel meg!

 

Apport tárgyak

A kutyákat, akárcsak a gyerekeket, folyamatosan tanítani kell, ezért egy gazdi figyelme sosem lankadhat. Lehet, hogy a legfontosabb vezényszavakat tudja a kedvenced, sőt már tökéletesen szobatiszta is, mégis a játék még nem ugyanazt jelenti neki, mint neked. Vegyük például, hogy eldobod neki a labdát, és ő a füle botját se mozdítja érte. Jobb esetben megkeresi, de csak néz rád, hogy akkor most hogyan tovább. Ha már félútig elhozza, az már maga a mennyország, de még nem sikerült elérni azt, hogy a lábad elé tegye a játékot.

A különböző apport tárgyak nagyon jó szolgálatot tehetnek ebben az esetben, például azok, amikkel mondjuk akár vadászkutyákat is képezik. Ezek nagy segítséget jelentenek kutya és gazdi számára is az elhozási feladatokhoz, a jelölő képességhez és persze ahhoz is, ha éppen egy fontos vizsgára készültök. Sőt, segíti azt is, hogy a játék igazán örömteli legyen, azaz lelkesen rohanjon el érte a négylábú, míg könnyed fogásának hála te is szívesen hajigálod el a kedvencednek.

Prey dummy

Miért pont Dummy vagy Prey Dummy?

Biztos veled is előfordult már, hogy a képzés során kerested a jutalomfalatot, de nem tudtad, hogy elvited-e egyáltalán. Hiszen akármilyen tanulási lehetőségről van szó, a pozitív visszajelzés, azaz a jutalom megléte elengedhetetlen. Ha túl sok mindenre kell figyelned, mikor készültök a képzésekre, akkor érdemes egy többfunkciós dummy-t választani. Hogy miért? Mert nem csak tökéletes eszköz a tréningekhez, hanem emellett remekül bele lehet tenni a jutalomfalatot is.

A kínálatunkban kapható Prey Dummy esetében még kompromisszumot sem kell kötni, hiszen akár száraz, de még nedves táplálék is szállítható benne. A titka igazából az, hogy minden használat után mosd ki 30 fokon, és így nem lesz szaga, és ha kellően kiszárad, akkor be sem penészedik. Éppen ezért érdemes beszerezni legalább 2 darabot, hogy mindig legyen egy váltás, amit vihetsz bárhova. Mivel erős gyöngyvászonból készül, így igen strapabíró, hiszen még egy erősebb harapás sem tudja kilyukasztani. A kényelmes hordozhatóságról az oldalán található fogantyú gondoskodik.

prey dummy

Az egyik legjobb választás a Prey Dummy, ami akár vadászkutyák kiképzéséhez is kiváló. Mivel ezeket a négylábúakat általában különlegesen képzik, így mindenképp kiemelt figyelmet kell szentelni minden kelléknek és tartozéknak. A különböző dummy-kat akár állatillatokkal is át lehet itatni, így még valósághűbbek lesznek, és élesben sem idegenkedik a kutya a különböző szagoktól. Sőt az igazán jó választás a szőrös verzió, aminek akár valósághű, állat alakja is lehet.

Egy kutya képzése soha nem könnyű feladat, hiszen meg kell találni az arany középutat, ami meglehetősen nehéz. Az ember már a legkisebb haladást is dicsérné, de nem mindig az a legjobb megoldás, ha azonnal jutalmazzuk a kutyát, hiszen előfordulhat, hogy nagyon messze még a cél, és ha azonnal dicséretet és jutalmat kap, akkor könnyen elkényelmesedhet az állat.

dummy snack

Érdekelnek a különböző apportírozó eszközök, mint például a Prey Dummy-k? Ne habozz, nézz körül nálunk, és találd meg az elvárásaidnak megfelelőt, vagy ha elakadtál, keress minket bizalommal!

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz
04
Jún

Úgy érzed, hogy ráférne egy kis nevelés a kutyádra? Nem tudod, hogy hogyan szoktasd hozzá a láb melletti, normál ütemű sétához? Ne aggódj, hiszen a megoldás nem más, mint egy megfelelő retriever póráz és egy kis kitartás. 

A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?
08
Jan

Akinek kutyája van, az nagyon jól tudja, hogy kevés olyan dolog van, ami jobban összehozza a kedvencet és a gazdáját, mint egy kiadós önfeledt játék. De vajon melyek azok a játékok, amiket minden kutya kedvel, és nem mellesleg biztonságosak is? Lássuk, hogy mik a kutyák kedvencei, és hol is áll ebben a sorban a gumicsirke!

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.