Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mitől jobb a prémium kutyatáp?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.06.23 16:59
Mitől jobb a prémium kutyatáp?

Minden gazdi számára a legfontosabb, hogy a kedvence megkapja a szervezete szempontjából legfontosabb tápanyagokat. Mivel minden kutya más, megnézzük, hogy miért jobb a prémium kutyatáp.


 

Mitől prémium a kutyatáp?

Az első és legfontosabb a táp összetétele. Ez azt jelenti, hogy általánosságban, a legnagyobb részben a kutya életmódjához elengedhetetlen fehérjét tartalmazza. Persze nem mindegy, hogy milyen, így elsőként minden esetben ezt kell lecsekkolni. Ha olyan állati fehérjét tartalmaz, amit adott esetben magunk is elfogyasztanánk, akkor nincs is kérdés, a kutyatáp nagy valószínűséggel a legjobbak között van. Tehát ha ilyen minőséggel találkozunk, akkor azt nyugodtan könyveljük el, mint egy prémium kutyatápot.

 

A további összetevők között szerepel természetesen nyerszsír, nyershamu, nyersrost, amik szintén nagyban hozzájárulnak a négylábú egészségéhez. Persze közel sem mindegy, hogy mit mekkora százalékban tartalmaz az eledel, de erről hatékony tájékoztatást nyújt az összetevők listája. Ami ezek között az első két helyen található, azokat tartalmazza a legnagyobb százalékban, így a táp jelentős részét képezi.

Kutyatáp összetevők

 

Valahol jogos a kérdés, hogy miért ne adjunk a kedvencünknek csak színhúsból készült eledelt, hiszen annak tuti 100%-os az összetétele, de ilyenkor figyelembe kell vennünk, hogy mi sem csak hús fogyasztunk táplálék gyanánt. Éppen ezért nem várhatjuk el a kutyánktól sem, hogy csak és kizárólag így étkezzen, hiszen az egészséges élethez nélkülözhetetlenek a különböző zsírok, rostok és persze vitaminok.

 

Lehet, hogy meglepő lesz, de nem a legszebb és legismertebb csomagolású márkák azok, amik biztosan jó minőséget képviselnek. Persze nem azt állítjuk, hogy nincs köztük igazán prémium minőségű kutyatáp, de nyugodtan körül lehet nézni más területeken is.

Kutyatáp összetevők

 

Rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz

Egy prémium kutyatáp biztosan nagyobb mennyiségben tartalmaz vitaminokat, melyek fontos részét képezik az egészséges táplálkozásnak. Mivel sokszor felmerül a kérdés, hogy kell-e vitaminpótlás a négylábúaknak, így érdemes átolvasni az erről szóló bejegyzésünket. Röviden összefoglalva, ha igazán jó minőségű eledellel tápláljuk, akkor szükségtelen még extra készítményeket alkalmazni.

 

Persze mindez csak akkor igaz, ha odafigyelünk arra, hogy minőségi tápot válasszunk, azaz tartalmazza a kutyák számára elengedhetetlen vitaminokat. Hogy melyek ezek?

 

Mindenképp kell, hogy tartalmazzon vízben és zsírban oldódó vitaminokat egyaránt és persze a megfelelő mértékben. Mivel az utóbbiakat könnyű túladagolni, így fontos, hogy figyelemmel kísérjük, hogy miből és mennyit eszik kedvencünk.

 

Az ár sem mindegy

Minden gazdi a legjobbat akarja a kedvencének, de azért a saját pénztárcájának sem ellensége. Az egyik legfontosabb szempont az ár vonatkozásában, hogy milyen etetési mennyiséget javasolnak. Hiszen előfordulhat, hogy egy prémium kutyatápnál jelentősen kevesebb az ajánlott mennyiség, mint egy hagyományos és kevésbé jó minőségű esetén. Ilyenkor persze tovább elég a drágább is, így a végén még abból lesz a gazdaságosabb táp.

 

Arról nem is beszélve, hogy a jó minőség esetén a kutyánk élettel telibb, játékosabb, míg a szőre fényesebb és az emésztése kielégítőbb lesz. Ennek pedig garantáltan mindenki örülni fog, hiszen nekünk sem mindegy, hogy mekkora mennyiségű és milyen állagú végterméket kell felszedni egy séta során.

Prémium kutyatáp

 

Ugye, hogy megéri a prémium kutyatápokat választani, és jó egészségben tudni a kedvencünket?

Keress minket bizalommal, amennyiben segítségre lenne szükséged!

Ezeket olvastad már?

A diétás kutyatápokról
13
Nov

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

A kutyák ehetnek görögdinnyét?
10
Aug

Ehet a kutyánk görögdinnyét? A rövid válaszunk: Igen! De mielőtt megkínálnád négylábú barátod ezzel az ízletes gyümölccsel, van néhány dolog, amit tudnod kell.

5 tipp, hogyan szoktasd hozzá kutyád a higiéniás ápoláshoz
27
Febr

A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel!