Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mennyibe kerülnek a különböző papagájfajták?

papagáj
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.06.16 17:11
Mennyibe kerülnek a különböző papagájfajták?

Manapság hazánkban rendkívül nagy népszerűségnek örvend a különböző papagájfajták tartása. Ez nem is meglepő, hiszen itthon lényegesen olcsóbban tarthatjuk ezeket a díszmadarakat, mint tőlünk nyugatabbra. Miért van ez így?


 

Általánosságban elmondható, hogy hazánkban sokkal gazdaságosabban tarthatjuk a különböző papagájfajtákat, ami főként annak köszönhető, hogy az áruk is számottevően olcsóbb, mint máshol. Mivel az állatkereskedésben kapható papagájok általában otthon nevelt és szaporított szárnyasok, így nem adhatják őket olyan áron, mintha tenyésztőtől származnának.

 

Milyen tényezők befolyásolják a papagájfajták árát hazánkban?

Az egyik nagyon lényeges tényező a papagájfajták tekintetében a gyakoriság. Nagyban befolyásolja az adott fajta árát, hogy mennyire elterjedt, és milyen egyedszámmal rendelkezik. Ma már akár 1000-1500 forintért hozzájuthatunk egy-egy hullámos papagájhoz. Ezek a legkisebb és leggyakoribb egyedek, hiszen jól szaporodnak fogságban, és kedves kis csiripelő társak lehetnek a mindennapokban.

Papagályok

 

A másik végletet a kihalás szélén álló fajok jelentik, amik akár milliós tételt is érhetnek. Mivel világszerte ritkák, így ha valaki ilyen madarat tart, az óriási felelősség. A legdrágább madár, amit otthon lehet tartani engedéllyel és persze a megfelelő körülmények között, az a jácintkék ara. Ennek egy-egy darabjáért akár 2.000.000 forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek. Ehhez persze szükséges a megfelelő méretű kalitka, az elegendő röptér, és természetesen az sem mindegy, hogy mivel táplálod ezt a különleges fajtát.

 

Egy újabb befolyásoló tényező a madár kora, nevelése és persze az egészségi állapota. Egy fiatalabb madár többe kerül, mint egy idősebb. Nevelés tekintetében sem mindegy, hogy egy szelíd és kézhez szokott példánynal van-e dolgunk, vagy egy vad és bizalmatlan egyeddel. A jó természetű és barátságos madár jóval drágább, mint egy vadóc és emberkerülő.

A hazánkban kapható papagájfajták árainak alakulása
Papagáj fajták

  • A hullámos papagáj, mint említettünk, akár 1000 forintos áron könnyen elérhető, így ez a legnépszerűbb díszmadár.
  • A nimfapapagáj a következő, aminek az ára 2500-5000 forint között mozog a fenti tényezők és természetesen a színbeli adottságoktól függően. A ritkábbak mindig drágábbak.
  • A rózsásfejű törpepapagáj ára 3-4000 forint között mozog, aminek nagy előnye, hogy nagyon mutatós, és emellett rendkívül szapora is. Kevés fajta van, ami könnyebben szaporodik.
  • A kecskepapagáj is 4000 forint körül mozog, bár nagyban befolyásolja az értékét a színe. Minél inkább eltér a hagyományos, átlagos árnyalattól, annál többet ér a papagáj.
  • A Fischer törpepapagáj, a zöldszárnyú verébpapagáj és az énekes papagáj közel egy árkategóriába tartozik, hiszen a legolcsóbb egyedek 3-4000 forinttól indulnak, addig a ritkább és különlegesebbek akár 12.000 forintba is kerülhetnek.
  • A hegyi papagáj és a rozellapapagájok már 10.000 forint körül mozognak átlagosan, ami színük függvényében változhat.

 Különleges papagájok

Ami ezeken a papagájfajtákon túl van, azokkal már ritkábban találkozhatunk hazánkban, hiszen nem csak árukban, de igényeik szerint is különlegesebbek. A legdrágább a sárgaszárnyú ara, a csúcstartó pedig a jácintkék ara, amikért akár közel 1, vagy akár 2 milliós összeget is kiadhatunk.

Ahogy látható, nem mindig olcsók a különböző papagájfajták, de egy biztos, aki egy kis életre és csipogásra vágyik, keresve sem találhatna jobb társat magának. Ha pedig be szeretnéd szerezni a különböző felszereléseket a leendő kedvencednek, nézz körül webáruházunkban, hiszen mindent egy helyen megtalálsz!

 

Különleges papagájok

Kérdés esetén keress minket bizalommal!

Ezeket olvastad már?

Az ara papagáj és annak szaporodása
15
Ápr

Neked is tetszenek a nagytestű, színes ara papagájok, melyek akár beszélni is képesek megtanulni, ha eleget foglalkozunk velük? Van néhány nagyon fontos tudnivaló, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani, mielőtt ennek a különleges madárnak a tartásába és tenyésztésébe fognánk.

Madárfészek otthon és a természetben
17
Márc

Te tudod, hogy miért építenek fészket a madarak? Persze mindenki számára logikus, hogy a költés folyamán nagy szükség lesz madárfészekre és a biztonságra, amit az nyújt a kicsinyek számára. Mégis, aki látott már madárfészket, tudja azt, hogy minden madár különféle módszerrel, alapanyaggal és formával készíti el ezt a fontos helyet.

Minden szárnyasnak fontos: a madáreleség
06
Febr

Itt a hideg időszak, amikor a madarak nem találnak a természetben eleséget, így pedig a mi segítségünkre van szükségük. Készíthetünk otthon madáreleséget, de akár egy megbízható webáruházban is beszerezhetjük azt. Lássuk, hogy mit tudunk a madarak téli etetéséről és a madáreleségről.

Mi alapján válasszunk madárkalitkát?
08
Márc

Honnan tudhatod, hogy milyen kalitkára lesz szükséged, ha megérkezik a várva-várt szárnyas kedvenced? Kalitka lesz vagy röpde?

-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
1 999 Ft
2 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 999 Ft/db
-16%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
1 499 Ft
1 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 499 Ft/db
-8%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 6 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 ml
1 089 Ft
1 190 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 178 Ft/l
-31%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 15 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
0,5l
1 499 Ft
2 160 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 499 Ft/db