Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.06.02 15:30
 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!


 

 

Az új környezet kialakítása

Mikor megérkezik az új környezetébe a kiskutya, nagyon fontos, hogy egy biztonságos, puha fészek várja, hiszen az első időkben rengeteget alszanak a sok felfedeznivaló mellett. Ehhez a legjobb egy biztonságos, kényelmes kutyafekhely, amiről bővebben egy külön bejegyzésünkben olvashatsz.

Mivel a kölyköknek fontos az állandóság, így jó szolgálatot tehet egy pihe-puha pléd, aminek otthon- és gazdiillata van, akárhova is mentek. Persze ettől függetlenül jó, ha van egy kutyaágya otthon, amibe bármikor visszahúzódhat.

Kölyökkutya ágyikóban

 

A legfontosabbak

Mindenképp szerezz be egy külön etető- és itatótálat, persze a számára megfelelő méretben. Ez lehet műanyag, fém vagy épp kerámia, attól függően, hogy mit preferálsz. Sőt, ha már van egy négylábú lakótársad, akkor jó megoldás lehet egy etetőállvány, amin 2 etetőtál kap helyet, állítható méretben. Ideális választás, hiszen a kutyák mérete szerint variálható.  Az itató esetében nagyon fontos, hogy mindig legyen feltöltve friss, tiszta csapvízzel. Ha pedig kirándultok, akkor jó, ha van egy vizespalack itatótál, ami kis helyen elfér, és mindig kéznél van.

 

A fürdés kérdése egy meglehetősen izgalmas momentum, de mindenképp érdemes minél kisebb korban kialakítani a megfelelő hozzáállást, így a későbbiekben profitálhattok belőle. Kutya fürdetés

 

Játék, póráz és persze a jutalom

Minden kiskutya szeret játszani, legyen szó otthoni elfoglaltságról vagy a természetben való futkosásról. Otthoni viszonylatban alapvető kutyafelszerelés a játszókötél vagy épp labda, de ha utcára is használnád, akkor oda másfajta szükséges. A legjobb, ha olyan labdát választasz, ami zsinóros, mert ezt a típust már az egészen kis gyerekek is könnyedén messzire tudják dobni, felnőttként meg határ a csillagos ég. Fogzás esetén érdemes a kötelet egy kicsit a hűtőbe tenni, hiszen csak így enyhítheted kedvenced fájdalmait.

 Kölyökkutya játékkal

Póráz tekintetében is igen széles a paletta, hiszen mindenki másra esküszik. Kölyökkutya esetén a legjobb egy fix póráz, hizen még kicsi, így igenis irányításra szorul. Arról nem is beszélve, hogy a kutyasuliban is ezek a típusok a legjobbak. Persze ezt kiegészítheted hámmal is, sőt, az éjszakai séták esetére akár világítós kivitelűvel is. Mivel tavasszal és télen nagyon korán sötétedik, így a délutáni kiruccanáshoz is jó szolgálatot tehet. A maximális biztonság érdekében érdemes egy címmel és telefonszámmal ellátott bilétát csináltatni a kedvencednek.

Kölyökkutya pórázzal

Ahogy a gyerekeknél, úgy a kölyköknél is rendkívül fontos a pozitív megerősítés. A jutalmazással könnyedén ráveheted akár olyan dologra is, amiért nem igazán lelkesedik. Éppen ezért minden séta alkalmával tarts magadnál jutalomfalatot, hogy ha úgy hozza a helyzet, meg tudd jutalmazni kedvencedet. A legjobb megoldás, ha egy mindig kéznél lévő snack-es táskában tartod a nassolnivalót.

 

Ha úgy érzed, hogy nehezen indulsz el a készülődés útján, ne aggódj, bejegyzéseinkben segítünk eligazodni a gazdivá válás rögös útján. Nálunk megtalálod a kutyafekhelyek, kutyafelszerelések teljes tárházát, így biztosan nem fogsz csalódni.

Ha pedig valami nem világos, nyugodtan keress minket, és megpróbálunk segíteni!

Ezeket olvastad már?

A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?
08
Jan

Akinek kutyája van, az nagyon jól tudja, hogy kevés olyan dolog van, ami jobban összehozza a kedvencet és a gazdáját, mint egy kiadós önfeledt játék. De vajon melyek azok a játékok, amiket minden kutya kedvel, és nem mellesleg biztonságosak is? Lássuk, hogy mik a kutyák kedvencei, és hol is áll ebben a sorban a gumicsirke!

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.

Az ideális kutyahám kistestű kutyáknak
08
Febr

Kicsi kutyád van, de igazi energiabomba? Félted, hogy esetleg meglép a nagy rohangálásban, vagy csak szimplán baja esik? Ebben az esetben is érdemes inkább a kutyahám mellett dönteni négylábú kedvenced számára.

Friskies junior kutyatáp, avagy törekedjünk a minőségre!
09
Jan

Amikor új taggal bővül a család, akkor természetes, hogy mindenki a legjobbat szeretné a jövevénynek. Éppen ezért mindenképp a minőségi kutyatápok használatára törekszünk, azaz olyat választunk, ami tartalmaz midnent, ami a növekedéshez szükséges. Lássuk, hogy a Friskies junior kutyatáp mennyiben felel meg ennek!

-19%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 17 db
Kedvencekhez
2 799 Ft
3 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 799 Ft/db
-54%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 40 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
0,5 liter
999 Ft
2 170 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 999 Ft/db
-20%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 385 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
1db
199 Ft
249 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 199 Ft/db
-16%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
50 ml
1 499 Ft
1 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 499 Ft/db