Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mit tarts egy 30 literes akváriumban?

akvarisztika
Szűrés törlése
2020.04.23 20:30
Mit tarts egy 30 literes akváriumban?

Ha te is lelekesedsz a víz alatti világért, de még nem egészen vagy tisztában azzal, hogy mit is tarts az akváriumban? Ebben szeretnénk segíteni neked.


Gratulálunk! Eldöntötted, hogy szeretnél létrehozni egy víz alatti világot, de még nem egészen vagy tisztában azzal, hogy mit is tarts az akváriumban. Ebben szeretnénk ma segíteni, hiszen rengeteg méret közül választhatsz és közel sem mindegy, hogy mit tartasz bennük. Lássuk, hogy mire is elég egy 30 literes akvárium!

 

 

Nano akvárium   Nano akvárium

Bár rendkívül mutatós dolog a nano akvarisztika, de kezdőknek semmiképp nem javasoljuk, hogy ezzel 

kísérletezzen. Ez egy apró, színes világ, amihez rengeteg türelem és idő szükséges.  Egy mini akváriumban többnyire halak nélküli vízi világot lehet berendezni, de ez még több törődést igényel, mint az, amiben állatok is helyet kapnak.    

 

30 literes akvárium

A 30 literes akvárium egy fokkal nagyobb mozgásteret enged már, hiszen akár 1-2 halnak is megbízható és megfelelő méretű életteret nyújthat.

Az egyik leggyakoribb eset, mikor valaki csak 1 halat szeretne tartani, mert nincs több ideje, vagy éppen csak egy típusban szeretne gyönyörködni. Ilyenkor általában egy sziámi harcoshalra, azaz egy bettára esik a választás, hiszen nagyon dekoratív és színes uszonyos. Mivel nem igazán szereti maga körül a halakat, így tökéletes kedvenc, ha egyedülállót szeretnél. 

Amennyiben inkább több picit szeretnél, de nem kezdenél bele a szaporításba, akkor 3-4 hím guppi már igazán szép látvány lesz a színes farokúszójukkal. Arra figyelj, hogy ebben az esetben kifejezetten dekoratív egyedeket válassz!

Ha nem kifejezetten ragaszkodsz a halakhoz, akkor követheted a garnélatartók példáját, akik általában egy 30 literes akváriumot rendeznek be a kedvenceik számára. Ebben kényelmesen eléldegélnek ezek az apró rákok.

 

Mi kell még az akváriumokhoz?

Legyen szó 30 literes akváriumról vagy éppen nagyobbról, a lényeg, hogy minden esetben szükséged lesz néhány kiegészítőre, amikkel kényelmesen élhetővé és egészségessé varázsolhatod a kedvenceid lakhelyét.

Elsőként mindenképp szükséged lesz egy kis talajra és növényekre a víz egészségéhez és a páratlan látványvilághoz. Választhatsz igazi és műnövények közül is. Csak a valódi növénnyel van teendőd, hiszen annak megfelelő aljzat is szükséges a létezéshez. Ha a mű mellett teszed le a voksod, akkor az aljzattal kapcsolatban csak a halak igényeit kell figyelembe venned.

A megfelelő szűrő és levegőztető is elengedhetetlen kelléke az akváriumoknak, hiszen ki kell szűrni a vízből a felesleges szennyeződéseket. Valószínűleg te sem akarsz naponta akváriumot tisztítani, így mindenképp válassz egy jó méretet, ami ideális egy 30 literes akváriumhoz.

Akvárium

 

A fényviszonyokon sem szabad spórolni, mivel kell, hogy természetes napfény is érje az akváriumot, de nem túl sok, mert az algásodáshoz vezet. Arról nem is beszélve, hogy nagyon felfűtheti a víz hőmérsékletét, így egy hőmérő is szükséges, amivel ellenőrizheted a vízhőfokot. A legjobb egy megbízható, kifejezetten akváriumi világításnak készült fénycső. Korábban írtunk már cikket ebben a témában is, érdemes elolvasni az ide kapcsolódó bejegyzéseket.

Az sem mindegy, hogy milyen haltáppal eteted a halaidat, így nagyon figyelj arra, hogy a fajtájuknak megfelelőt válaszd! Erről számos szakirodalomban tájékozódhatsz, de akár kollégáinkat is megkérdezheted, hogy mit ajánlanak.

 

Keress minket elérhetőségeinken, és segítünk berendezni egy igazán dekoratív és egészséges akváriumot!

Ezeket olvastad már?

A legnépszerűbb akváriumi halak
21
Ápr

Amikor valaki akvárium berendezését tervezi, akkor rengeteg kérdés felmerülhet benne, hiszen közel sem mindegy, hogy miként mutat majd a végeredmény. Ha azt szeretnénk, hogy ne csak a lakásunk éke legyen, hanem az akváriumi halak számára is egészséges és élhető közeg legyen, akkor mindenképp érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.

A nagy vagy a kicsi akvárium a praktikusabb?
15
Febr

Aki akvarisztikára adja a fejét, azt nem feltétlenül az érdekli, hogy nagy vagy kicsi akváriumot fog berendezni. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik is a jó választás, de általában nem ez az elsődleges szempont. Most mégis nézzük át, hogy melyiknek milyen előnyei vannak!

Akvárium a lakásban, ki ne gondolt volna már erre?
15
Ápr

Ki ne gondolt volna még arra, hogy egy szépen berendezett akvárium milyen jól is mutatna a lakás bizonyos pontján?

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.

-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
4 590 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 590 Ft/db