ETETŐ ÉS ITATÓ TÁLAK

Etetőtál, ami az eledel mellett mindenképpen szükséges.

Tovább

Az etetőtál nem egy kutyaéletre szóló dolog

Az etetőtál és az itatótál az a felszerelési cikk, amit minden újdonsült kutyatartó bevásárlólistájának az élén szerepel. Természetesen az eledel mellett, ami mindenképpen szükséges.

Hogyan válaszd ki a megfelelő tálat?

A kutyus megfelelő szocializációhoz hozzá tartozik az is, hogy a kölyök már az első pillanattól tudja azt, hol van a helye, és mi az ő tulajdona. Éppen ezért nem a legjobb ötlet valamiféle kiszuperált tányért befogni erre a célra. Nem jó, ha azt gondolja, amiből az ember evett, abból ehet ő is később. A saját tálka persze kerüljön egy meghatározott helyre, és abba lehetőleg mindig ugyanabban az időben kerüljön az étel. A kedvtelésből tartott kutyák gazdáinak fontos, hogy megfelelő etető és itatótálat válasszanak a rendkívül széles kínálatból.

Elsősorban azért, mert méretének igazodnia kell a kutya méretéhez és az egyszerre elfogyasztandó táplálék mennyiségéhez. Amíg kölyök a kutyus, logikusan elég a kisebb tálka, hiszen kisebb adagokban kapja az ételt, de a legfontosabb, hogy kényelmesen felérje. Amíg nem tanul meg a kicsi szépen táplálkozni, addig a kerámia etetőtál is teljesen felesleges. A kölykök hajlamosak az evés hevében tologatni, éhségükben, mohóságukban pedig felborogatni a tálakat, ilyen esetekre csúszásmentes széles talapzatú tálak jó megoldást jelentenek. Az étkezés tempójának csökkentésére esetleg habzsolásgátló tálat is választhatunk. Ahogy a kölyök nő, úgy nő vele a tálja is. Logikusan a vizes edényt is hasonló szempontok alapján kell megválasztani. Az itatótál esetében fontos a méret, de lényeges szempont az, hogy a kutya ne tudja felborítani.

 

Milyen anyagot válasszon?

Anyagban, színben, formában is millió variáció létezik. Van színes műanyag, rozsdamentes acél etető tál, és önetetőtál és itatótál is. A műanyag hamarabb kopik el, karcolódik és sérül, ám relatív olcsóbb. A rozsdamentes acél tartós és könnyen tisztítható anyag, de az udvaron télen az étel vagy a víz gyorsan elhűl benne, nyáron pedig gyorsan felmelegszik. A kerámia kutyatál akár a lakás dísze is lehet, inkább szépsége miatt kedvelik viszont nagyon sérülékeny. Mindegyiknek vannak pozitív és negatív tulajdonságai, de végső soron az Ön és a kedvence igényeit szem előtt tartva válaszon. Érdemes a vásárláskor megnézni, milyen módon tisztítható a tálka, például mosogatógépbe tehető-e, ez leginkább a kerámia tálaknál jelenthet problémát.

Az, hogy az etetőtál és itatótál milyen színű és anyagú, esetleg bír-e speciális funkcióval, egyéni döntés kérdése. Tény, hogy a kölyök hazaszállítását megelőző nagy bevásárlás listáján első helyen szerepel mindkettő. Ügyeljen arra, hogy mindig biztonságos, a kutya számára könnyen használható, az ön számára pedig igényeinek megfelelően dekoratív és jól tisztítható kutyatál kerüljön a kosárba.

 

Válogasson kedvére kínálatunkból!

A modern gazdik kedvenc bevásárlóhelyén!

Tovább