KUTYA HIGIÉNIA

A tisztán, boldog kutya életért!

Tovább

Kutya higiénia, tisztaság és egészség!

Nagyon fontos, hogy kutyánkat már egészen kölyök korától hozzá szoktassuk a rendszeres tisztálkodáshoz. Hiszen nekünk, gazdiknak és a kutyáinknak sokkal komfortosabb érzés, ha egy illatos nedves törlőkendővel át tudjuk törölni a mancsát egy séta után. Ha a fogait rendszeresen ápoljuk, hiszen szájuk, fogazatuk és ínyük rendszeres ellenőrzése és ápolása elengedhetetlen egészségük megőrzése céljából. Itt megoldást találhat a bolha- és kullancs probléma kezelésére, ami sok gazdinak és kutyának okoz gondot. Egy fültisztító csepp, és egy könnyfolt eltávolító is jó érzést adhat. Egyéb kutya ápolási kiegészítőket is be tud szerezni, hiszen ezek a termékek elengedhetetlenek minden gazdi számára.

Igyekszünk mindent megtenni, hogy könnyen és kényelmesen ki tudja választani a legmegfelelőbbet. Ezért folyamatosan bővítjük a kínálatukat!

Hiszen ki akar egy piszkos, ápolatlan kutyát? A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel! Ha a „gyakorlás” kölyökkorban kezdődik, akkor valószínű, hogy kutyája egész életében tiszta és egészséges marad.

Miért gond a higiénia?

A vadonban a kutyák emberi beavatkozás nélkül fenntartják a saját higiéniájukat, ám ez a tisztasági szint ritkán felel meg az emberi elvárásoknak. Míg a legtöbb kutyát nem sérti más kutya-barátjuk szaga, az emberek viszont igen. És bár a nem házi állatként élő kutyák számára a piszkos lábak nem jelentenek problémát, addig a nappali szőnyegen lévő sáros mancsok viszont igen.

Az embereknek és a kutyáknak eltérő elképzeléseik vannak arról, hogy mi számít „piszkos ”nak , tehát a kedvtelésből tartott állatok számára alkalmazott rendszabályok ellentétesek lehetnek a természetükkel. A kutyák nem fognak ösztönösen fogat mosni vagy fürödni, tehát kölyökkutyákként kell hozzá szoktatnunk őket az emberek háztartási higiéniai követelményeihez.

Száj higiénia

A helyes táplálkozás kialakítása és a megfelelő mozgás biztosítása mellett fontos, hogy figyelmet fordítsunk kis kedvencünk száj- és fogápolására is. Webáruházunkban számos fogápolási termék közül választhat. Ajánljuk a Beaphar fogkrémet májízesítéssel, a Beaphar Friss lehelet tablettát illetve rendszeres használatra a fogkőeltávolító folyadékot.

Szobatisztaság

A kutyapelenkák a kölyök kutyák szobatisztaságra nevelésének érdekében kerültek kifejlesztésre. A nevelő szőnyeg alkalmazásával kedvencét arra bátorítja, hogy az Ön által kiválasztott helyen könnyítsen magán. A terméket mindig ugyanarra a helyre helyezze ki. A kutya pelenka hatásának növelése érdekében cseppentsen pár cseppet a külön megvásárolható Beaphar Puppy Trainer-ből a szőnyeg felületére. 

Egy gondos gazdinál mindig van higiéniai zacskó, hogy amikor a szükség úgy kívánja, akár útközben is tudjon gondoskodni kutyájáról, vagy macskájáról, és ezáltal a saját környezetéről is. 

A szuka kutyák évente kétszer tüzelnek foltokat hagyva maguk után a lakásban. Ennek elkerülésére fejlesztette ki az olasz Ferplast cég a tüzelőbugyit. Több méret közül tud választani akedvence kínálatából.

A kutya higiéniáról, a hozzászoktatásról bővebben Bolg bejegyzésünkben olvashat 

Nézelődjön és válogasson a Kedvence webshop-ban szőrös kis kedvencének!

Tisztán boldog kutya életet biztosíthasért
Tovább