Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását. Tudj meg többet
Menü

Gentle Leader Fejhámok Kutyáknak

GENTLE LEADER Fejhám kutyáknak

 

NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT

 

 

 

 

Rendezés:
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
3.490,00 Ft/db
Gyártó: Beaphar
1 db
4.390 Ft -tól (3.457 Ft + ÁFA)
4.390,00 Ft/darab
Gyártó: Beaphar

Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

Szinek: Fekete - Piros (Katt ide)

1 db
4.790 Ft -tól (3.772 Ft + ÁFA)
4.790,00 Ft/db
Gyártó: Beaphar
1 db

Fejhám

A  Gentle Leader használata javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

Tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.

A Gentle Leader használata javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT Tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.

  • Gyengéd nyomást gyakorol a nyak hátulsó részére, amely természetes nyugalmi reflexet vált ki az állatból, mint amikor az anyaállat szállítja a kölykeit.
  • Gyengéd nyomást gyakorol az orrnyeregre, amely szintén természetes relaxációs reflexet vált ki az állatból.
  • Amerre az alul csatlakozó póráz fordítja a fejet, a kutya arra figyel, s arra megy (ha húzni akar, figyelme visszafordul a gazdájára). Ellentétben más fejhámokkal a Gentle Leader -kényelmesen, pontosan méretre állítható orrhurokkal rendelkezik - semmilyen körülmények között nem csúszik le a kutyáról, így nincs szükség biztonsági zsinórokra, vagy dupla pórázra - használható úgyis, mint egy egyszerű nyakörv.

Ajánlott kicsi fajtákhoz pl. westie yorkie, törpe uszkár, Jack Russel, ill. közepes és nagy fajták kölykeihez. Közepes méretű kutyákhoz: pl. Labrador, Cocker és Springer spániel, német juhász, boxer, retriever, dobermann, Staffordshire Bull Terrier, stb. Nagy növésű kutyákhoz: pl. nagy német juhász, nagy labrador, Rottweiler, Újfunlandi, stb.

Hogyan helyezze fel:

1. lépés: csatolja a kapcsoló gyűrűhöz a pórázt,

2. lépés: nyissa ki a nyakörv csatját úgy, hogy egyik kezében az egyik részét, a másikban a másikat tartja, míg az orrhurok és a póráz szabadon lóg (T alakban).

3. Helyezze a nyakörvet a kutyára egészen a nyak felső részére (hátul a tarkóra, elöl az ádámcsutka fölé) és állítsa be olyan szorosan, hogy csak egy ujját tudja bedugni alá.

4. Vegye le a nyakörvet.

5. Az állítható csúszó csatot nyissa ki és húzza le a kapcsoló gyűrűig.

6. Mindkét hevedert a kezében tartva bújtassa a kutya orrát az orrhurokba, a nyakörvet pedig a korábban beállított helyzetbe csatolja fel.

7. A csúszó csatot tolja föl egészen az állkapocs alá és rögzítse úgy, hogy az orrhurok fölül a szemek előtt/alatt, oldalt a száj sarkai mögött legyen, s annyira hagyja lazán, hogy az orr húsos részéig előre lehessen húzni, de az orról ne lehessen lehúzni.

Előfordulhat, hogy eleinte egyes kutyák, főleg kölykök furcsának érzik a Gentle Leader viselését, s megpróbálják eltávolítani. Ez teljesen természetes reakció, s hasonló fordulhat elő a normál nyakörvek első fölhelyezésekor is. A kutyák rázhatják a fejüket, vagy lábukkal próbálják levenni az orrhurkot, esetleg egyszerűen lefekszenek. Ilyen esetben 15-20 métert sétáljon a kutyával szép lassan, közben nyugtatólag beszéljen hozzá, bátorítsa. Ez általában elegendő az ellenállás megszüntetésére, az állat felismeri a gazda irányítását és rövid időn belül kellemes dolgokat fog társítani a Gentle Leader viseléséhez: a jó kapcsolatot a gazdával, a családdal és barátokkal, jutalmat.