Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását. Tudj meg többet
Menü

Etető és itató tálak kutyáknak

Kölyökkutya ferplast tállalA Kedvence összegyűjtötte számodra a nélkülözhetetlen kutya etetési és itatási kellékeket.

 

Fémtálak, műanyagtálak, önetettetők, önitattatók vagy mobil kutyatálak nagy választékban.

Kutyatál, Kutyaetetőtál – itatótál

Az etetőtál és az itatótál az a felszerelési cikk, amit minden újdonsült kutyatartó bevásárlólistájának az élén szerepel. Természetesen az eledel mellett ami mindenképpen szükséges.

A kutyus megfelelő szocializációhoz hozzá tartozik az is, hogy a kölyök már az első pillanattól tudja azt, hol van a helye, és mi az ő tulajdona. Éppen ezért nem a legjobb ötlet valamiféle kiszuperált tányért befogni erre a célra. Nem jó, ha azt gondolja, amiből az ember evett, abból ehet ő is később. A saját tálka persze kerüljön egy meghatározott helyre, és abba lehetőleg mindig ugyanabban az időben kerüljön az étel. A kedvtelésből tartott kutyák gazdáinak fontos, hogy megfelelő etető és itatótálat válasszanak a rendkívül széles kínálatból. Az etetőtál nem egy kutyaéletre szóló dolog. Elsősorban azért, mert méretének igazodnia kell a kutya méretéhez és az egyszerre elfogyasztandó táplálék mennyiségéhez. Amíg kölyök a kutyus, logikusan elég a kisebb tálka, hiszen kisebb adagokban kapja az ételt, de a legfontosabb, hogy kényelmesen felérje. Amíg nem tanul meg a kicsi szépen táplálkozni, addig a kerámia etetőtál is teljesen felesleges. A kölykök hajlamosak az evés hevében tologatni, éhségükben, mohóságukban pedig felborogatni a tálakat, ilyen esetekre csúszásmentes széles talapzatú tálak jó megoldást jelentenek. Az étkezés tempójának csökkentésére esetleg habzsolásgátló tálat is választhatunk. Ahogy a kölyök nő, úgy nő vele a tálja is. Logikusan a vizes edényt is hasonló szempontok alapján kell megválasztani. Az itatótál esetében fontos a méret, de lényeges szempont az, hogy a kutya ne tudja felborítani.

Milyen anyagot válasszon?
Anyagban, színben, formában is millió variáció létezik. Van színes műanyag, rozsdamentes acél és szépen festett kerámia etetőtál és itatótál is. A műanyag hamarabb kopik el, karcolódik és sérül, ám relatív olcsóbb. A rozsdamentes acél tartós és könnyen tisztítható anyag, de az udvaron télen az étel vagy a víz gyorsan elhűl benne, nyáron pedig gyorsan felmelegszik. A kerámia kutyatál akár a lakás dísze is lehet, inkább szépsége miatt kedvelik viszont nagyon sérülékeny. Mindegyiknek vannak pozitív és negatív tulajdonságai, de végső soron az Ön és a kedvence igényeit szem előtt tartva válaszon. Érdemes a vásárláskor megnézni, milyen módon tisztítható a tálka, például mosogatógépbe tehető-e, ez leginkább a kerámia tálaknál jelenthet problémát.

Az, hogy az etetőtál és itatótál milyen színű és anyagú, esetleg bír-e speciális funkcióval, egyéni döntés kérdése. Tény, hogy a kölyök hazaszállítását megelőző nagy bevásárlás listáján első helyen szerepel mindkettő. Ügyeljen arra, hogy mindig biztonságos, a kutya számára könnyen használható, az ön számára pedig igényeinek megfelelően dekoratív és jól tisztítható kutyatál kerüljön a kosárba.