Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását. Tudj meg többet
Menü

Akvárium hőmérők

Az akváriumon belüli hőmérséklet mérésére szolgáló különböző hőmérők egy helyen a www.kedvence.hu ajánlásával. Legyen az speciális digitális, dizájnos öntapadós vagy egyszerű üveg hőmérő.
Rendezés:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)
1.890,00 Ft/darab
Gyártó: Repti-Zoo
Előrendelhető!
490 Ft 390 Ft (307 Ft + ÁFA)
390,00 Ft/darab
Gyártó: Resun
15 db
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
2.490,00 Ft/darab
Gyártó: Resun
Előrendelhető!

Az akvárium hőmérő egy kicsi, de lényeges elem az akváriumnak. Bár az akvárium jól néz ki, a változó vagy nem megfelelő vízhőmérséklet negatív hatást gyakorolhat a halakra és a növényekre. Egy jó hőmérő, amely lehetővé teszi a víz hőmérsékletének nyomon követését különböző időpontokban és napokon, segít azonosítani és korrigálni a hőmérséklet változások okozta problémákat.

Az akvárium hőmérőinek három alaptípusa van: az öntapadós, amely az akvárium külső felületére ragasztható, az úszós / amely úszik a víz felszínen de sok esetben tapadó koronggal is rögzíthető, és a digitális mérők.

Minden alaptípusnak több fajtája van, amelyeknek vannak előnyeik és hátrányaik egy aránt. Függetlenül attól, hogy milyen típust választ minden akváriumhoz szükséges hőmérőt használni és érdemes rendszeresen dokumentálni a mért adatot, hogy az akvárium vízhőmérséklete stabil és a halak számára optimális tartományában legyen.

Öntapadós (LCD) hőmérők, amelyek az akvárium külső felületére ragaszthatók:

Az édesvízi akváriumokban a legszélesebb körben használt hőmérő tipus, mivel gyakran az új akvárium csomag részeként adják. Általában LCD (folyadékkristályos kijelző) hőmérőknek nevezik, és néha „digitális” hőmérőknek is nevezik, ami nem teljesen pontos. Az öntapadós LCD hőmérők eléggé pontosak az általános használatra, könnyen kezelhetők és olcsóak. A legtöbb kettős Fahrenheit és Celsius beosztással is rendelkeznek. A kinézetük modellről modellre is változik, ami nem nagy probléma általános használat esetén. A legtöbb típus függőleges skálával tervezték, de létezik néhány vízszintes és kör alakú is. Sokszor vitatkoznak az akvaristák arról, hogy a helyiség levegő hőmérséklete az ilyen típusú hőmérőkre milyen ​​hatással van, mivel az akvárium külső részén helyezkedik el, és a levegő hőmérséklete befolyásolhatja. Ez általában nem jelentős kérdés, kivéve azokat az eseteket, amikor a szobahőmérséklet sokkal alacsonyabb vagy magasabb, mint az akvárium vízhőmérséklete. Ezekben az esetekben az LCD hőmérők több fokot is tévedhetnek, mint a víz tényleges hőmérséklete. Az LCD-hőmérők használata esetén ne tegyük ki őket közvetlen napfénynek vagy helység fűtő berendezéseinek közelébe. Egyébként akváriumokat sem célszerű ilyen helyekre helyezni. Ne helyezze a hőmérőt a talaj szint alá, mivel a mérés nem lesz pontos.

Előnyei: olcsó, könnyen alkalmazható, több helyen is elhelyezhető, törhetetlen,

Hátrányai: néha nehezen olvasható, nincs riasztási funkció, kevésbé pontos, mint a digitális,

Lebegő vagy álló hőmérő úszik a víz felszínen de sok esetben tapadó koronggal is rögzíthető:

Lebegő vagy álló hőmérők közvetlenül az akvárium vizébe használjuk, így a víz hőmérsékletének mérése sokkal pontosabb. A megvásárolható típusok közé tartoznak azok a hőmérők, amelyeket a tartály belsejéhez tapadókoronggal rögzíthetünk, vannak amelyek rögzítőzsinóron lógnak, míg mások egyszerűen a vízben lebegnek, és nem utolsó sorban a súlyozott modellek, amelyek lesüllyednek az akvárium aljára.

Ezeknek a típusok a legnagyobb hátránya az, hogy a legtöbb üvegből készült, és így nagyon törékeny. Így a nagyobb testű halak könnyedén összetörhetik. Egy másik negatív tulajdonságuk az, hogy a skála gyakran apró nyomtatású ezért nehezen olvasható. Ezt ellensúlyozza az a tény, hogy a skála optimális része színesen jelölt zónával van ellátva a hőmérő gyors vizuális hőmérséklet ellenőrzésének érdekében.

Előnyök: olcsó, több helyen is elhelyezhető, szobahőmérséklet nem befolyásolja, könnyen megtekinthető mivel az „optimális” zóná jelölt

Hátrányok: törékeny, a skála kicsi és nehezen olvasható, nincs riasztási funkció, kevésbé pontos, mint a digitális

Akváriumi digitális hőmérő:

A digitális hőmérők hőérzékelője helyezkedik el csak az akváriumban míg a digitális kijelző a tartályon kívüli található. Léteznek vezetékes és vezeték nélküli kivitelek. Általában ezek a modellek akkumulátorokkal vagy elemekkel működnek. Az érzékelő szonda rendszerint a kijelzőhöz van csatlakoztatva. Egyes modellek hangjelzést is adnak, ha a hőmérséklet a kívánt tartomány alá vagy fölé esik. A legtöbb alacsonyabb árú modell nem ad figyelmeztető jelzést. A típus kiválasztásakor ellenőrizze a szonda vezeték hosszát, mivel a modelltől függően változik.

Előnyök: szobahőmérséklet nem befolyásolja, törhetetlen, könnyű leolvasni, figyelmeztető funkció, ha a hőmérséklet a tartományon kívül van, általában a legpontosabb típus.

Hátrányok: a legdrágább típus, az akkumulátorok cseréje idönként szükséges.