Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását. Tudj meg többet
Menü

14 napos elállási jog

Online kitölthető elállási nyilatkozat: Kérem kattintson ide!

14 naptári napos elállási jog ismertetése:

Kedves Megrendelőnk!

Ön elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék megérkezésének napja közötti időszakban is gyakorolhatja, továbbá az áru átvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat megrendelésétől és a szerződéstől, ezért arra kérnénk, hogy a termék átvételét igazoló papírokat gondosan őrizze meg a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Elállási jogának gyakorlása esetén a Szinkron KKT. – Kedvence Internetes Webáruház – kedvence.hu köteles az Ön által kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni., beleértve a szállítási költséget is. Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket Ön, azaz a vásárló viseli. Ha Ön kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Szinkron KKT nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. A vásárlót (Önt) ezen felül egyéb költség nem terheli. A Szinkron KKT azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ezen kívül a Szinkron KKT felelős a szállítás során keletkező károkért egészen addig, amíg a vásárló (Ön) a terméket át nem vette. Amennyiben a Szinkron KKT a Vevő részére nem küldi meg a törvényben előírt írásbeli megerősítést, úgy az utólag megküldött írásbeli megerősítés kézhezvételétől számított 14 naptári nap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított 12 hónapig gyakorolhatja az elállás jogát.

Írásban történő elállás esetén a vevőnek elegendő az elállási nyilatkozatát, igazolható módon, 14 naptári napon belül feladni mely feladásnak a költsége önt, azaz a vevőt terheli, ami után a visszavásárlási garancia a fentebb leírtak alapján érvényesíthető.

Vásárlási szándékától – indoklás és egyéb költség, kötelezettség nélkül – rendelése feldolgozási folyamata során is elállhat. Amennyiben a termék szállításra át lett adva a kiszállítónak, a Szinkron KKT részéről a feldolgozás megtörtént, melyről minden esetben email értesítőt kap. A termék (termékek) átvételének időpontjától az alább olvasható módok egyikével gyakorolhatja elállási szándékát! Segítségért forduljon vevőszolgálatunkhoz.*

Elállási jogát mikor nem gyakorolhatja:

Eltérő megállapodása hiányában Ön nem gyakorolhatja az elállási jogot, amennyiben olyan terméket vásárolt amely az Ön „fogyasztó” személyéhez kötött, illetve amelyet az Ön a (fogyasztó) utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő. Illetve romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében, olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

A kormányrendeletben foglaltaktól, adott esetben csak a Vevő javára térhetünk el.

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, telefonon, elektronikus levélben vagy online kitölthető űrlapunk segítségével, illetve személyesen!

*Vevőszolgálat:Elektronikus levélcímünk: info@kedvence.hu

Postai címünk: Szinkron KKT (Kedvenc Díszállat Kereskedés) 5000. Szolnok. Batthyány út 20.

Telefonszámunk: +36-56/342 188

Online elállási űrlap: Kérem kattintson ide!

Elállási űrlapunk honlapunkról ide kattintva letölthető. Ön nem köteles ezt az űrlapot használni az elálláshoz. Az űrlap nem az egységes EU-ban érvényes elállási nyilatkozat! Annak megjelenéséig a Szinkron KKT által készített űrlapot használhatja!

Postai úton, írásban történő jelzés: A Szinkron KKT (Kedvenc Díszállat Kereskedés) 5000. Szolnok. Batthyány út 20. címre küldött elállási nyilatkozatát a postára adás időpontjától vesszük figyelembe. A levélnek tartalmaznia kell az ön rendelése folyamán megadott nevét, illetve az átvétel időpontját igazoló dokumentum fénymásolatát, továbbá a teljes összeg visszafizetésének módját! (utalás, postai csekk). Ajánljuk az alábbi adatok feltüntetését is, melytől természetesen az ön döntése alapján eltérhet. ( Telefonszám, pontos cím, rendelésének azonosítója, bankszámla szám, melyre a visszautalást kéri) Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel elállási szándékát, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

Telefonon történő jelzés: A +36-56/342 188 telefonszámon történő elállási szándékát a telefonon történő jelzés időpontjától számoljuk. Telefonos jelzése során kérjük jelezze munkatársunk felé elállási szándékát, illetve kérjen visszahívást az adatok egyeztetése végett. Erre azért van szükség mert az üzletben lévő munkatársak nem mindig tudnak önnek egyértelmű választ adni az elálláshoz szükséges adatokról! Amennyiben megadja elérhetőségét, a lehetőségeinkhez képest minél hamarabb felveszi önnel a kapcsolatot az adott szakkollégánk! Persze Ön ettől eltérhet, és az adott kollégának is jelezheti elállási szándékát az alábbi adatok megadásával: Az Ön neve, rendelésének azonosítója, utalásos visszafizetés esetén a bankszámla száma, postai visszafizetés esetén a pontos címe. Ugyanakkor postai úton el kell juttatnia címünkre a termék átvételének időpontját igazoló dokumentum másolatát, melyet megtehet elektronikus levélben küldött mellékleteként is!

Elektronikus levélben történő jelzés: Elállási szándékát az info@kedvence.hu e-mail címünkre küldheti, melyet a beérkezés időpontjától vesszünk figyelembe! Az elektronikus levél amennyiben lehet tartalmazza az Ön nevét, a rendelésének azonosítóját, a termék átvételének időpontját igazoló dokumentum másolatát mellékletként, illetve a teljes összeg visszafizetésének módját! (utalás, postai csekk) Utalás esetén az ön bankszámla számát! Postai csekk esetén a pontos címét!

Online elállási szándék jelzés: A http://www.kedvence.hu/elallasi-jog.html oldalunkon elérhető kitöltött űrlapot a beérkezés időpontjától vesszük figyelembe! Az űrlapot a küldés gomb megnyomásával tudja a Szinkron KKT felé elküldeni! A helyesen kitöltött űrlap minden számunkra fontos adatot tartalmaz, ezért külön adat megadása nem szükséges! Kivételt képez ez alól a termék átvételének időpontját igazoló dokumentum másolata, melyet az info@kedvence.hu e-mail címünkre kérnénk megküldeni!

Személyes elállási szándék jelzése: Személyes elállási szándékát a Szinkron KKT 5000. Szolnok. Batthyány út 20 alatt található Kedvenc Díszállat Kereskedésben is érvényesítheti. Kérjük nyitvatartási időben ( Hétfőtől-Péntekig 10:00-18:00-ig, Szombaton 08:00-12:00-ig) a vásárolt termékkel, illetve az átvétel időpontját igazoló dokumentummal fáradjon be üzletünkbe, ahol kollégáink az adatok egyeztetése után Önnek készpénzben visszafizetik a teljes összeget!

Termék visszajuttatása:

Ön köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a Szinkron KKT-nak vagy a Szinkron KKT által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a Szinkron KKT vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha ön mint fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálat segítségével vagy személyesen juttassa vissza a cégünk címére. Szinkron KKT – Kedvenc Díszállat Kereskedés. 5000 Szolnok. Batthyány út 20. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a vásárlót ( Önt) terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! A visszaszolgáltatás pontos költségeit sajnos nem áll módunkban megadni, hisz ez függ az Ön által igénybe vett szolgáltatótól, a termék terjedelmétől, és annak súlyától is! Általánosságban azonban elmondható, hogy a visszaszállítás költsége átlagosan 500 – 3000 Forint között alakul! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetnie. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

Visszafizetés:

Az elállási nyilatkozat megtételét követő 14 naptári napon belül feltéve, hogy visszaküldte a vevő az árut a Kedvence Internetes Webáruház üzemeltetője a Szinkron KKT. a Vásárló által megadott bankszámla számra, vagy postai címére visszatéríti a termék teljes, szállítási költséget is bele foglaló összegét. Személyes elállás esetén az üzletben, készpénzben történik a visszafizetés!

Letölthető, nyomtatható verzió: Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF